۱۳۹۰ مرداد ۹, یکشنبه

آموزش سیستم های برق اضطراری - مقاله آموزشی نصب و راه اندازی یو پی اس (UPS)

مقدمه:
برخي از سيستم‌هاي حساس و مهم در منازل و اماکن عمومي يا در ادارات و کارخانه‌ها بايد هنگام قطع برق شهر به طريقي از يک منبع تغذيه ديگر استفاده کنند و به کار خود ادامه دهند . منابع تغذيه‌اي که وظيفه تامين برق را در هنگام قطع برق شبکه به‌عهده دارند " منابع تغذيه اضطراري " ناميده مي‌شوند . منابع تغذيه اضطراري بسته به نوع سيستم مورد تغذيه ، خصوصيات متفاوتي دارند. برخي از منابع برق اضطراري که از باطري براي توليد انرژي الکتريکي استفاده مي‌کنند، فقط قادرند براي مدت محدودي ( بسته به مقدار مصرف سيستم مورد تغذيه ) برق آنرا تامين نمايند، ولي برخي ديگر قادرند به مدت نامحدودي تا زمان وصل شدن مجدد برق شهر، برق اضطراري را تامين کنند . اينگونه سيستم‌ها داراي موتور مکانيکي و ژنراتور مي‌باشند و تا زماني که سوخت موتور مکانيکي تامين شود مي‌توانند در محدوده قدرت نامي ژنراتور برق اضطراري را تامين نمايند.

خصوصيت ديگري که منابع تغذيه اضطراري را از يکديگر متمايز مي‌کند مدت زماني است که طور مي کشد تا بعد از قطع شدن برق شبکه، برق اضطراري وصل شود. برخي از سيستم‌ها قادرند بدون تاخير بعداز قطع برق شهر در عرض چند ميلي ثانيه برق اضطراري را وصل نمايند. اينگونه منابع تغذيه اضطراري که معمولا انرژي خود را از باطري تامين مي‌کنند در مکان‌هايي مانند اتاق عمل – اتاق کامپيوتر- سيستم‌هاي نظامي و ... مورد استفاده قرار مي‌گيرند در مقابل سيستم‌هايي که از موتور مکانيکي و مولد براي توليد برق اضطراري استفاده مي‌کنند بدليل اينکه موتور مکانيکي براي راه اندازي نيازمند زمان است داراي تاخير در وصل برق اضطراري خواهند بود . لذا باتوجه به خصوصيات و نياز محل مورد استفاده يکي از اين سيستم‌ها يا ترکيبي از هر دو نوع ممکن است استفاده گردد.
?- برق اضطراري سيستم هاي ايمني و حفاظتي:
در سيستمهاي ايمني و حفاظتي نظير سيستم اعلام حريق و سيستم تلويزيون مداربسته يا سيستم اعلام سرقت برق اضطراري جزو ضروريات سيستم بوده و بسيار مهم مي باشد. معمولا چون ولتاژ تغذيه اين سيستم ها ولتاژ پايين " DC "و در حدود ? تا ?? ولت مي باشد لذا در خود تابلوي اصلي سيستم....

۱۳۹۰ مرداد ۶, پنجشنبه

آموزش سیستم های درب اتوماتیک ( درهای جکی ، کنترلی )

مقدمه :
سيستم هاي درب بازکن اتوماتيک جهت رفاه بيشتر و همچنين با اهداف حفاظتي و امنيتي در مکانهاي مختلف بر روي انواع گوناگون درب ها مانند درب گاراژ – درب حياط – درب ورودي ساختمان و حتي درب اتاق هاي ساختمان ( براي افراد معلول) نصب و مورد استفاده قرار مي گيرد. بعد از نصب اين سيستم ها مي توان تنها با فشار دادن شستي روي يک ريموت کنترل از فاصله مناسب درب را باز و بسته کرد و يا با نصب سنسورهاي خاصي هنگام عبور و مرور در را به طور اتوماتيک باز و بسته کرد. انواع مختلف درب هايي که اين سيستم ها را مي توان روي آن نصب کرد به قرار زير است:
- درب هاي کشويي (ريلي) (SILIDING DOOR) : اين دربها يک تکه بوده و روي ريلي در پايين درب لغزيده و به چپ و راست حرکت مي کنند.
- درب هاي لولايي (SWING DOOR) : دربهايي هستند که به صورت دو لنگه يا تک لنگه حول يک لولا حرکت افقي دارند.
- درب هاي چند تکه (SECTIONAL DOOR): اين درب ها به صورت تکه هاي افقي روي هم قرار مي گيرد و هنگام باز شدن به بالا حرکت کرده و سپس ?? درجه چرخيده و موازات سقف قرار مي گيرند.
- درب هاي يک تکه چرخان (TILT DOOR): اين درب ها به طور يکپارچه با حرکت عمودي حول دو نقطه در طرفين چرخيده و به موازات سقف قرار مي گيرند.
- درب هاي کرکره اي (ROLLER DOOR) : اين دربها با چرخيدن حول يک محور در بالا جمع مي شوند.( مانند کرکره هاي مغازه ها)
براي باز و بسته کردن انواع مختلف درب ها سيستم هايي با مکانيسم هاي متفاوت طراحي شده است ولي اکثر سيستمها از نوع الکترومکانيکي مي باشند. در زير تصاوير مربوط به سيستم هاي الکترومکانيکي انواع دربها را مشاهده مي کنيد:


‏قسمتهاي اصلي يک سيستم درب بازکن اتوماتيک با مکانيسم الکترومکانيکي به صورت زير است.
?- ‏موتور الکتريکي
?- ‏قسمت مکانيکي يا گيربکسي
?- برد الکترونيکي
? ‏- تجهيزات ايمني
?- ‏شستي هاي کنترل دستي
?- ريموت کنترل
‏اکنون به شرح قسمتهاي فوق مي پردازيم:
?- موتور الکتريکي .
‏در اکثر موارد براي سيستم هاي در بازکن اتوماتيک از موتورهاي تکفاز استفاده مي شود . اين موتوها بايد قابليت چيگرد راستگرد شدن داشته باشند لذا از موتورهاي تکفاز با دو سيم پيچ مشابه استفاده مي شود که باسري قرار گرفتن يک خازن با هر کدام از سيم پيچ ها مي توان جهت حرکت موتور را تغيير داد . معمولا ? ‏سيم از موتور خارج مي شود که يک سيم به عنوان ارت و دوسيم ديگر به دو سر خازن وصل مي گردند تمام سيمهاي موتور در انتها به ترمينالهاي مدار الکترونيکي وصل مي شوند . اين موتورها در توانهاي ?? ‏وات تا ???? ‏وات براي درب هاي مختلف از نظر اندازه و وزن مورد استفاده قرار مي گيرد . تنها در مورد درب هاي دو لنگه از دو موتور استفاده مي شود ولي در بقيه موارد يک موتور مورد استفاده قرار مي گيرد . نکته اي که بايد در مورد کار موتور توجه نمود اينست که کار يکسره و مداوم موتور در اين سيستم ها باعث داغ شدن موتور و آسيب ديدن آن مي شود. لذا بايد از باز و......
+ ادامه مطلب . . .

۱۳۹۰ تیر ۲۵, شنبه

مقاله آموزشی نصب و راه اندازی سیستم آیفون تصویری

مقدمه:
آیفونهای تصویری ( video door phone ) سیستمهای ارتباطی هستند که مانند آیفونهای معمولی ارتباط صوتی بین فرد مراجعه کننده و افراد داخل یک ساختمان را برقرار می کند. علاوه بر آن قادرند تصویر فرد مراجعه کننده را نیز بر روی مانیتور گوشی داخل ساختمان نمایش دهند در صورت لزوم حتی می توانند تصاویر افراد مراجعه کننده را با کمک تجهیزات جانبی ضبط نمایند.آیفونهای تصویری بسته به نوع تصویری که پخش می کنند به دو صورت رنگی وسیاه و سفید در بازار ارائه شده اند . اجزای اصلی یک سیستم آیفون تصویری به صورت زیر می باشد :
• پانل جلوی در (camera) (door panel)
• گوشی یا مانیتور (video phone) (monitor)
• منبع تغذیه (power source)
• قفل در باز کن (door sWltch) (door release)

در زیر به شرح قسمتهای اصلی آیفون تصویری می پردازیم:
پانل جلوی در camera :
این پانل ها در دو نوع رنگی و سیاه و سفید می باشند معمولا نوع رنگی با علامت سه عدد یبضی به رنگهای قرمز و زرد و آبی روی پانل شخص می شوند. تصویر یک پانل رنگی یک طبقه و پانل سیاه وسفید ۱ طبقه را در زیر می بینید:
قسمت های اصلی پانل به صورت زیر است :
۱ . صفحه فلزی (panel) : که از جنس آلومینیوم آلیاژی می باشد و دور آن لاستیی برای جلوگیری از نفوذ آب قرار داده شده است .
۲ . شیشه حفاظ لنز (camera window) : برای جلوگیری از تاثیر مستقیم عوامل جوی روی لنز یا دستکاری لنز
۳ . دوربین آیفون (ccd camera) : از نوع ccd میباشد و وظیفه دریافت تصویر را بر عهده دارد دارای دو نوع رنگی و سیاه وسفید است .لنز آن از نوع فیکس می باشد و زاویه دید تنها با تغییر مکان دوربین قابل تنظیم است.
۴ . LED های دریافت کننده نور مادون قرمز (infrared led) : برای این است که دوربین بتواند در شب نیز دید داشته باشد.
۵ . بلند گو (Speaker) برای پخش صدا
۶ . شستی زنگ (Resident call button) به تعداد طبقات
۷ . میکروفون (microphone) برای انتقال صدا به گوشی
۸ . پیچ های مخصوص (Tamper proof screw) : که برای باز و بسته کردن نیاز به آچار آلن دارد .
۹ . پیچ های تنظیم زاویه دوربین (angel control) (angular adjust) : برای تنظیم زاویه عمودی و افقی زاویه دوربین استفاده می شود .
۱۰ . ترمینالهای اتصال سیم(resident videophone connector) : در مانیتور درپشت .
۱۱ . سیم اتصال تغذیه (power connection) ولت DC 12
۱۲ . سیم اتصال به در بازکن (release connection wire) (door opener cable)
قسمت های مختلف یک پانل ۸ طبقه را در زیر می بینید :
برای نصب پانل باید جعبه تو کار را ابتدا داخل دیوار گذاشت و با گچ محکم کرد سپس سیم های مربوط منطبق باشد تا از نفوذ آب به جعبه جلوگیری شود . پیچهای پانل یک درپوش: لاستیکی نیز برای مخفی نگهداشتن دارند و به صورت آلن طراحی شده اند تا باز کردن آنها برای خرابکاری یا سرقت به راحتی امکان پذیر نباشد.همچنین می توان برای دید بهتر بر روی پانل مکان دوربین و زاویه دید عمودی را بعد از شل کردن پیچهای نگهدارنده دو طرف آن تنظیم کرد. معمولا ارتفاع نصب را برای دوربین ۱۴۵ سانتی متر در نظر می گیرند. زاویه دید عمودی دوربین حدود ۵۵ درجه و زاویه دید افقی حدود ۶۸ درجه است .در شکل زیر زوایای دید مختلف را می ببینید:
مشخصات فنی قسمتهای مختلف پانل رنگی و سیاه و سفید برای نمونه در زیر آورده شده است:
۱- ولتاژ کار : ۱۲ ولت AC یا ۱۶۰ dc میلی آمپر
۲- فرکانس اسکن تصویر : ۱۵/۶۲۵ KHz افقی - ۵۰ هرتز عمودی
۳- زاویه دید دوربین : ۶۸ درجه افقی - ۵۵ درجه عمودی قابل تنظیم....

+ ادامه مطلب...

مقاله آموزشی سیستم اعلام و اطفاء حریق (اعلام آتش سوزی) - کامل

مقدمه
امروزه از سیستم های اعلام حریق به طور گسترده در ساختمان ها و اماکن مسکونی و صنعتی استفاده می شود تا خسارتهای ناشی از حریق را به حداقل برسانند و همچنین برای اطلاع دادن به ساکنین ساختمان در مواقع بروز حریق از این سیستم ها استفاده می شود تا حدالامکان از تلفات جانی جلوگیری شود. برای تشخیص حریق از اثرات سه گانه آن یعنی دود و
حرارت و شعله استفاده می شود. به طور کلی سیستم های اعلام حریق در دو نوع عادی و هوشمند ساخته شده اند. در سیستمهای
عادی مکانی را که از نظر حریق می خواهیم حفاظت کنیم به مناطق مشخص تقسیم میکنیم تا در صورت بروز حریق بتوان محل حریق را سریعتر و راحت تر تشخیص داده به هر کدام از این مناطق یک زون ) Zone ) گفته می شود . این عمل در سیستمهای هوشمند نیز انجام می پذیرد ولی مزیتی که این سیستم ها نسبت به سیستم های عادی دارند این است که این سیستم ها دارای اجزای قابل آدرس دهی هستند و علاوه بر اینکه می توان زونی را که در آن حریق اتفاق افتاده است تشخیص داد بلکه می توان دقیقا عنصری را که حریق را تشخیص داده معین کرد و محل دقیق حریق را مشخص نمود و خبر دهنده های را که مربوط به آن محل می باشد فعال نمود .
اجزای سیستم اعلام حریق به سه قسمت اصلی تقسیم می شوند :
• تجهیزات تشخیص حریق ) دتکتورهها )
• تجهیزات اعلام حریق ) فلاشرها ، آژیرها و ... )
• مرکز کنترل یا پانل مرکزی که وظیفه ارتباط بین دتکتورها و وسایل اعلام حریق را به عهده دارد.
تجهیزات جانبی دیگری نیز برای تکمیل و قدرتمند نمودن سیستم اعلام حریق به کار می روند. در ادامه به شرح کامل تک تک اجزاء و نحوه اجرای سیم کشی و انجام تنظیمات لازم آنها خواهیم پرداخت .
تجهیزات تشخیص حریق (دتکتورها):
دتکتورها وسایل الکترونیکی هستند که در شکل ها و طرح های مختلف و معمولا به رنگ سفید توسط کارخانه های سازنده ارائه می شوند و در محلهای مناسب ساختمان مانند آشپزخانه- موتورخانه- اتاق بایگانی- راهروها- اتاق ها منزل- اتاق های کنفرانس به صورت سقفی یا دیواری روی پایه های مخصوص نصب می شوند و وظیفه آنها تشخیص حریق و اعلام آن به مرکز کنترل میباشد. تغذیه دتکتورها معمولا با ولتاژ ۲۴ ولت DC صورت می گیرد ولی دتکتورهای وجود دارند که از ولتاژ های ۱۲ و ۴۸ ولت DC و یا ۲۲۰ AC ولت تغذیه می شوند. جریان عبوری از آن ها در حالت عادی چند ده میلی آمپراست و در مواقع بروز حریق افزایش می یابد. بسته به اینکه دتکتورها از کدام اثر آتش برای تشخیص استفاده می کند در انواع گوناگونی به صورت زیر ساخته می شوند....

+ادامه مطلب ....